Am primit, le dăm mai departe. Fir întins… și poftă bună!
Rețetă de conservă de pește ca la Toplița
Ingrediente:
3 Kg de pește curățat, fără cap, coadă și aripioare
1,5 litri ulei
1,5 litri apă
200 ml oțet de 9 grade
Condimente:
Piper negru, boabe
Boabe de muștar
1 foaie de dafin
Usturoi după gust, tocat
Ardei iuți – 2-3 bucăți
Preparare
1. Peștele curățat se sărează și se ține la rece timp de 2-3 ore.
2. După, se spală bine în 2-3 ape
3. Toată compoziția și peștele se pun la fiert într-o oală adâncă la foc mic
4. se fierbe până când osul cel mai gros al peștelui se sfărâmă ușor între degete
5. Se pune fierbinte în borcane
6. Se țin borcanele la temperatura camerei timp de o zi
7. La cămară cu ele.
Rețetă de conservă de pește în ulei
1. Se curata pestele și se renunță la cap, coadă și aripioare
2. Se porționează
3. Se sareaza din belșug.
4. Se lasa trei ore in frigider ca să lucreze sarea.
5. Se spala de sare.
6. Se acoperă peștele cu oțet timp de o jumătate de oră.
7. Pestele se scoate din otet și se spala
8. Se condimenteaza cu sare, piper boabe si foi de dafin.
9. Se pune tot amestecul într-o tavă cu 300-500 ml de ulei
10. Se da la cuptor la foc mic 5-6 ore.
11. Se completează (doar) cu ulei, dacă este cazul
12. Se aseaza fierbinte in borcane
13. Se țin la o temperatura de 20 și ceva de grade timp de 24 de ore.
14. Borcanele se pun in camara
15. E la fel de bun și simplu, cu lamaie, și in salate.
Fă și tu o faptă bună și dă-le mai departe. Poate primești un borcan în loc de mulțumiri!