DISTRIBUIȚI

Barry Mason e „tătic” la pescuit. Iar sfaturile de mai jos pentru pescuitul în malul opus – mi se par de bun simț. Aspectele de bază ale tehnicii ar fi următoarele:

  1. Nu faci lanseurile de stabilire a distanței cu method feederul gol. Cel mai bine folosești niște plumbi apropiați ca greutate cu a unui method feeder încărcat. Altfel, lanseurile vor diferi zdravăn, lanseta se va comporta diferit si în cel mai bun caz vei avea nevoie de alte reglaje ulterioare. În cazul cel mai probabil, însă, vei ajuge cu method feederul PE malul opus, unde riști să îl agăți și să-l pierzi.
  2. Când ai atins distanța dorită la care vrei să lansezi în mod repetat, lași plumbul pe fund, ridici lanseta de pe suport și mulinezi invers, în așa fel încât lanseta să ajungă în poziție verticală. Acolo clipsezi. Așa vei lansa de fiecare dată în același loc, iar cei 2-3 metri pe care îi vei mulina ca să pui lanseta pe suport și să tensionezi vârful feederului te pot ajuta să eviți ruperea firului în clips la o trăsătură violentă. Vor acționa ca un tampon și îți vor oferi câteva secunde în care fie începi să controlezi crapul, fie să declipsezi.
  3. Evită să muți method feederul atunci când tensionezi linia principală. Este una dintre cele mai dese și mari erori pe care le poți face. Riști să scoți methodul de pe patul de nadă, riști să mărești suprafața patului de nadă, riști să rărești trăsăturile și să scazi eficiența retenției peștilor pe patul de nadă rarefiată. Cel mai bine, după recuperarea celor 2-3 metri de care pomeneam mai sus, pune lanseta pe suport, fără să-ți pese foarte tare dacă firul are ceva burtă. Lasă-l să se scufunde natural și complet, apoi mai tensionează ușor, dacă e cazul. Nu e musai să ai vârful îndoit la 90 de grade, și nici lanseta poziționată de fiecare dată pe suport la așa zisă ora 3. El preferă ora 1, și la cea mai mică mișcare a vârfului înțeapă (n.n.aici e discutabil) – și scoate cât mai repede peștele din zona nădită.
  4. Lanseta, fir, mulineta. E clar că dacă nu ai sculele potrivite, nu prea are cum să-ți iasă treaba cum trebuie, zice Barry. Ca regulă generală, preferă un băț parabolic, cât mai scurt cu putință.  Pentru distanțe de până în 20 de metri folosește o lansetă nu mai lungă de 2.4/2.7 metri. De la 25 de metri în sus, urcă la 3/3.6 metri, în funcție de distanța la care trebuie să ajungă. Barry recunoaște că a fost fan ani la rând al seriilor Preston Carbon Active, dar acum pescuiește cu Daiwa Sports.

Cam astea ar fi, în mare, ce am considerat noi mai important dintr-un interviu mai amplu pe care Barry Mason l-a acordat acum ceva vreme. Tot acolo trece în revistă și mai multe tactici de pescuit în mal cu pluta (vargă, rubeziană).

Articolul integral e aici:http://bit.ly/2ijSSf3

Pagina noastră de Facebook e aici

Dacă ai alte trucuri, sfaturi sau altceva care nu-ți dă pace, „descarcă-te” în comentarii 🙂

ATENȚIE:
Există diferențe majore între condițiile de pescuit din România și UK. Sfaturile pescarilor din insulă nu se aplică în totalitate la condițiile noastre de pescuit. Diferă clima, tipurile de lacuri, densitatea peștilor și chiar a pescarilor – plus multe altele. Inspiră-te, dar testează și descoperă ce merge la tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.