DISTRIBUIȚI

Pe langa românescul motiv al umblării la apă, sau al lipsei peștelui, mai sunt câteva aspecte care fac ca cea mai bună montură să fie fix…ca aia din poză. Nu intrăm nici în discuții filosofice legate de existența unei monturi supreme. Fiecare avem una, iar aia cu care prindem e cea mai bună din lume. Chiar dacă prindem cu ea doar ciortan pe cine știe ce lighean cu suprataxa, fie că ne luptăm cu monștrii de pe Dunăre, fiecare le știe pe ale lui. Numai că, pentru ca o montură să funcționeze, trebuie să fii atent și la alte aspecte, la fel de importante ca montura.

-Cea mai bună montură nu va funcționa dacă o lansezi acolo unde nu este crap. Localizarea este 90% din bătălie.

-Cea mai bună montură de crap nu va merge dacă varful carligului s-a înfipt în vegetația de pe fund.
– Nu vei prinde crap cu cea mai bună montură din lume când crapii nu se hrănesc.

-Ai nădit ca apucatul pe apă rece, când peștii se satură imediat. Sau pe timp de vară, când apa fierbe și nu prea le arde de ditamai masa.
-Cea mai bună montură de crap nu te va ajuta cu nimic dacă nu a aterizat bine pe substrat.
– Cea mai bună montură nu va funcționa dacă nu nimerești și cea mai bună momeală. Cea mai bună montură începe să-și facă treaba DUPĂ ce peștele a inhalat momeala.
– Cea mai bună montură nu va funcționa dacă folosești accesorii proaste la realizarea lui. Ele pot face ca montura să nu arate natural și să pună peștii pe fugă. Sau să cedeze în drill.
– Cea mai bună montură nu va funcționa dacă nu ajuți crapii să o găsească mai ușor. Folosște momeli contrastante și atractanți pentru miros- dacă nu cumva strategia ta e alta.
– Cea mai bună montură e cea care se și camuflează pe substrat. Dacă momeala e bine să fie mai ușor localizată, montura e bine să fie cât mai invizibilă pe substrat.
– Cea mai bună montură poate să nu funcționeze dacă ai apucături sau tactici greșite, care să sperie crapii. Cum ar fi, spre exemplu, să asculti manele. Se stie!
– Cea mai bună montura nu va funcționa la nesfârșit pe același lac. După o vreme, crapii cei mari, mai ales,vor învăța să o ocolească. Adaptează-te. La urma urmei, cea mai bună montură este mintea ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.