Patru ICast-uri câștigate. Plus un Bass Master.
Plus un slogan care le rezumă întreaga filosofie de viață, implicit de piață:
Don’t Follow. Lead.
Airrus are în sânge încăpățânarea liderului absolut. Al cuiva care știe prea bine ce face. Dacă nu-ți convine ceva la ei, tu ai o problemă, ei o vor ține în continuare pe a lor.
Știi trendul actual cu lansetele cât mai ușoare?
Airrus i-a dat cu flit. Au ales calea lansetelor foarte bine și atent echilibrate. Nu te gândi însă că lansetele lor sunt cu mult mai grele decât ale competitorilor direcți.
Când aleg un material anume, nu o fac după logica pieții. Inelele? Nicidecum Fuji, ci Kigan. Cum, n-ai auzit de Kigan? Uite încă o problemă pe care Airrus… nu o are. Nici măcar pastilele maro ale inelelor nu sunt o problemă pentru cei de la Airrus. Te deranjează să ții în mână o lansetă cu inele de cacao – ca nuanță? Probabil pescuiești mai mult în oglindă.
Au fost mai atenți la curbură, la încărcare, la progresivitatea în drill. Iar materialele și răsinile pe care le folosesc sunt cam ce are mai bun piața lansetelor de oferit. Sau va avea de oferit, cândva în viitor.
Conicitatea lor e una extrem de agresivă. De aici și senzitivitatea mult peste medie. Ca stil, Airrus sunt mai degrabă apropiați de lansetele americane. Dacă nu neapărat la design (apar elemente pe care le regăsești și la multe modele japoneze) – măcar la rezistență. Știți senzația aia de lansetă din coajă de ou? Când te rogi la zeul șalăilor să fie pește ce tocmai ai contrat – și nu vreun prag sau buturugă? Ei bine, dacă ai un Airrus în mână nu vei pescui cu frica asta. Lansetele sunt ușor mai puternice decât te-ai aștepta conform casting weight-ului declarat. Vorbim aici doar de modelele pe care le-am pescuit: Micropuls, Micropuls X2 și Co-Matrix Filament Wound – dacă putem identifica un pattern doar pe baza a 3 modele. Probabil că da, având în vedere și părerile care apar online pe diverse site-uri de specialitate. Cu siguranță plusul ăsta de putere nu va deranja pe nimeni în cazul lansetelor pentru pescuit maritim – unde Airrus are câteva modele.
Vei întâlni la Airrus o groază de elemente noi, de-a dreptul ciudate, despre care poți crede că sunt greșeli de fabricație. Să nu le judeci prin perspectiva a ceea ce știai tu despre lansete. Sapă după informații, probează-le pe apă dacă ai ocazia. Inelul ăla de pe vârf nu e în plus, și nici inutil.
Iar inelul ăla de plecare nu e strâmb de la un accident din timpul transportului.
E ceva care sfidează logica – și atât. S-ar putea ca logica-comună să aibă o problemă. Nu Airrus. A, dacă vedeți totuși o lansetă crăpata, aici puteți fi sceptici că așa ar trebui să fie.
Și acum, vestea cea bună: am aflat din două surse că lansetele Airrus vin în România și vor fi disponibile la partenerii Givadi, dar si la Total Fishing.
P.S. Nu suntem obiectivi când vine vorba de brandul ăsta. Am pescuit 3 modele și suntem fanatici. Dacă și la preț va fi mai convenabil să le luăm din Româmânia și nu din Italia, o să fim și fericiți, nu doar fanatici.