DISTRIBUIȚI

Nici nu a lansat bine primele sale modele de scaune modulare în 2016, că MAP a și dus lucrurile la următorul nivel: au lansat primul scaun modular cu frame de carbon: Z36 Carbon.

După ce modelele Z30 și H30 și-au făcut intrarea pe piață, noul scaun se va numi Z36 Carbon. Z36 pentru că acesta este diametrul picioarelor noului modular: 36 milimetri. Dincolo de elementul inovator pe care MAP îl aduce odată cu acest modular, rămâne de văzut cum vor răspunde giganții care sunt provocați de aceasta mișcare: se va crea oare o nouă nișă, de lux, pentru care vor lupta cu toții? Cum vor evolua prețurile celorlalte tipuri de modulare, având în vedere că prețul noului model se apropie de 1500 de Euro? Sau va rămâne doar o ediție limitată, un mesaj dat concurenței, ceva de genul: „luăm jocul ăsta în serios”?
Dincolo de aceste întrebări, ar mai fi una de bun simț: ce avantaje oferă un asemenea modular cu frame de carbon?
Credem că:
– e mai ușor (ar fi culmea să nu)
– picioarele au un diametru mai mare (sistemul QRS al MAP vine cu fittinguri pentru 25,30 și 36 mm la pachet)
– posibil mai rigid
– din punct de vedere estetic – arată bestial (nu se vede nicio îmbinare)
– posibil mai fiabil în timp (dacă au găsit o soluție anti-casantă)

Justifică aceste aspecte prețul prohibitiv? Probabil că nu. Dar când e vorba de un produs destinat unor consumatori care nu decid rațional când cumpără ceva pentru pasiunea lor, e foarte posibil să se vândă în draci. Mai ales că arată într-un mare fel! Oricum, dacă îți place orice altceva la acest modular în afară de carbon, ai la îndemână versiunea identică, pe frame de aluminiu, cam la jumătate de preț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.