DISTRIBUIȚI

Când pui la loc galetul după lanseu?

Majoritatea îl punem imediat cum năluca atinge apa. Dacă lansezi în apă de adâncime mică sau medie, nu e foarte greșit. Față de punctul unde a atins apa, jigul ajunge pe fund cu 1, 2 metri mai aproape de tine, pierzi puțin din lungimea lanseului.

Dar să luăm alt caz de jigging, destul de întâlnit. Șalău, lac de munte sau/și baraj. Știi tehnica de jigging, ai cel mai bun echipament, nu cauți peștii între ape – ci direct pe fund. Pardon – pe substrat.

Dar – îți scapă un MIC amănunt. Esențial, de altfel, pentru că la finalul zilei ai acoperit de vreo cateva ori mai puțin substrat decât altcineva care a prins șalău la câțiva metri de tine. Dai vina pe bulan, doar nu pe tine…Sau, te prinzi de o chestie:

Pe un lac cu adâncime mare, ia gândește-te ce se întâmplă când pui galetul la impactul cu apa. Unde ajunge jigul pe fund, când apa are 15 metri adâncime? Aproape sub barcă, este? Pentru că Pitagora, pentru că ipotenuză. Și de-aia se uită șalăul cu respect la jigurile care îl survolează. Fix așa se uită:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.